Gunleik Bergrud, Hodrs første leder

Gunleik Bergrud ble født i Hjartdal i Telemark i 1942. Barndomsårene er beskrevet i boken hans «Ser'n kleint». Han har fortalt om ungdomsårene og oppholdet på Huseby off. blindeskole i boken «Strandhogg».

I barndomsårene var han bl.a. opptatt av å gå på ski, så han ble en dyktig langrennsløper, noe som fikk som resultat at han oppnådde beste tid uansett klasse de to første ridderrennene i 1964 og 1965. Han er også den som har fullført flest ridderrenn, 55 per 2019. Gunleik var med i nordisk mesterskap i friidrett og svømming i Oslo i 1962 og i det første nordiske mesterskapet i langrenn på Beitostølen i 1969.

Da Hodr ble opprettet i 1969, ble han lagets første formann, et verv han innehadde i fire år. Administrativt har han også bidratt som medlem av NBFs idretts- og helsesportsutvalg. Han var også en av lederne under nordisk mesterskap på hjemmebane i 1968 og 1976. Hans innsats for Hodr ble verdsatt ved å utnevne ham til æresmedlem av klubben under 50-årsmarkeringen i mai 2019.

Gunleik ble i 1966 uteksaminert fra Musikkonservatoriet som musikkpedagog, som året etter ble supplert med organisteksamen. Samme år ble han ansatt som musikklærer ved Huseby. Samtidig nedla han et stort arbeid med å overføre noter til punktskrift. I 1985 tok han spesialpedagogikk og seks år senere synspedagogikk. Han pensjonerte seg i 2010. Året etter ble han tildelt Erling Stordahls ærespris, som gis til en syns- eller bevegelseshemmet som har gjort seg bemerket innen idrett, musikk eller kunst.