Odd Kristiansen

Odd Kristiansen ble utnevnt til lagets første æresmedlem under 40-årsfeiringen i 2009. Som leder i Hodr i åtte år bidro han sterkt til utviklingen av laget. Han hadde alltid en god idé og kom opp med en løsning på alle problemer. Odd introduserte løpevest i bassenget på Huseby - en form for løping i vann. Da Hodr kjøpte sin første tredemølle sammen med Huseby, gikk det ikke lang tid før han fikk tilpasset og montert en bøyle over løpeflaten. Blinde kunne nå løpe fritt på båndet inne i en bøyle uten ledsager.

Da Hodr midlertidig mistet treningsmulighetene på Huseby rundt år 2000, var Odd en pådriver for å få tatt inn spinning som treningstilbud i laget. Hodr fikk disponere lokaler i Sporveisgata 10, og han engasjerte spinningsinstruktør Tone-Helen Bjørk.

Odd var også den som hadde idéen til sommeraktivitetshelgen på Hurdalsenteret og fikk etablert den fra 2008. Odd tok på slutten av 1970-tallet kontakt med vannskiklubben i Enebakk og deltok tidlig i konkurranser. Han kontaktet Norges Blindeforbund og fikk vannski på programmet på sommerleirer for ungdom i mange år. Personlig skaffet han seg tidlig tandemsykkel, som ble brukt i mange år i Ridderrittet og under Den store styrkeprøven, 56 mil fra Trondheim til Oslo.

I flere år oppnådde han årsstatuetten i UKI-karusellen på Jessheim og deltok mange år i Ridderrennet. Han møtte fast opp til tirsdags- og torsdagstreningene og var en ivrig deltaker på skisamlingene på Beitostølen og i Hurdal.

Med sitt lune vesen og gode humør ble han en inspirator for nye deltakere og ledsagere. Han snakket alltid varmt om Hodr i de fora han representerte laget i.