Trener og ledsager Olav Slaattelid

Olav Slaattelid er en virkelig oslogutt, født i 1948, oppvokst på Vindern og Tøyen. Som sjuåring flyttet han med familien til Røa, og han gikk på Huseby barneskole, hvor faren for øvrig var lærer. Slik lå det til rette for hans tilknytning til Hodr etter hvert.

Olav tok artium på Oslo Sprogskole, hvor også Hodr-medlemmet Jan Gunnar Bengtson gikk. De ble kamerater. Olav ble sosionom og jobbet ved Aker sykehus fra 1977 til han gikk av med pensjon i 2015. Herfra har han fått med seg flere kolleger som ledsagere.

Olavs kontakt med Hodr utviklet seg gjennom Jan Gunnar Bengtson. Han trente kulestøt på Bislett. Olav var hjelpemann, hentet kula og målte lengden på støtene.

Olav ble så god til å løpe at han stilte som treningsledsager på ski og i friidrett for andre i Hodr. I tillegg til å være med på Hodr-treningene fungerte han i en årrekke som ledsager for Tofiri Kibuuka andre dager i uka. Tofiri drev intervalltrening på Bislett, i Frognerparken og på idrettsbanen ved Toppidrettssenteret. Fordi Tofiri er fysioterapeut, lærte Olav mye om trening og restitusjon av ham. Olav har ledsaget mange Hodr-utøvere på Ridderrennet og i en rekke friidrettsstevner.

Olav var internasjonalt mest engasjert i friidretten, men første gang utenlands stilte han som ledsager på ski for Hodr-medlemmet Aud Berntsen under nordisk mesterskap i Torsby i 1981. Resten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet var han først ledsager for synshemmede, senere leder for friidrettstroppen for alle funksjonshemmede under internasjonale stevner. Olav var pilot på tandemsykkel i NM for Morten Tollefsen og Arild Hellebø og for Dagfinn Sæther i EM i sykling i Paris i 1982. Han har gjennomført sju maraton, de fleste under 3 timer, og han var ledsager for Dagfinn Sæther under København maraton.

Administrativt var han i flere år grenleder for friidrett i Norges Handicapidrettsforbund.

Olav tok NIFs C-kurs for trenere og har i veldig mange år vært oppmann og trener for ski- og løpegruppa i Hodr. Dessuten har han vært en dyktig leder for utallige skisamlinger på Beitostølen og Hurdalsenteret.

En fandenivoldsk innstilling til det meste preget Olav tidlig i idrettskarrieren, noe han brakte med seg videre til glede for mange Hodr-medlemmer. Hodr har vært og er heldig som har en slik ressursperson i laget. Som idrettskamerat, eminent ledsager, gledesspreder og ikke minst medmenneske har han betydd svært mye for klubben. Hva skulle vi ha gjort uten ham! Ikke rart at han under Hodrs 50-årsmarkering i mai 2019 ble utpekt til æresmedlem i laget.