Skisamling 2016

Skisamling på Hurdal syn- og mestringssenter 29.-31. januar 2016

Hodr IL hadde sin tradisjonelle skisamling på Hurdal syn- og mestringssenter. Det var 36 deltakere og ledsagere som hadde meldt seg på til årets samling.

Laget satte opp busstransport fra Sporveisgt. 8 med avreise kl. 16.30. Denne gangen ble reiseruten endret fra å reise E6 ut av byen til å reise opp Trondheimsveien, over Gjelleråsen, noe som forkortet reisetiden ved å unngå rushtrafikken på E6 ut av byen.

Det ble beregnet ankomst Hurdalsentret kl. 18.00, men da vi kom et stykke opp i Hurdal, ble bussen stanset av et tre som hadde blåst over veien. Det var noen sterke mannfolk og kvinnfolk som fikk lempet treet ut av veien slik at vi etter noen minutters stopp, kunne fortsette trygt frem til Hurdalsentret.

Ved ankomst Hurdalsentret, ble vi møtt av mørke lokaler forårsaket av stormen Tor, men det tok ikke lang tid før strømmen var tilbake.

Etter å ha fått rommene, kunne vi innta en 3 retters middag i senterets restaurant.

Utpå kvelden var det sosialt samvær med kaffe og kaker.

Gruppebildet viser 7 personer, en med ski på bena. I bakgrunnen ses et snødekt vann med skog på andre siden.

Bildet er fra Kinnakrysset i Hurdal. Fra venstre: Arild Hellebø (med ski), Nina Tveter, Gunhild Støren, John Jarl Hammer, Inger Sjønnesen, Jørund Gåsemyr og Anna Stine Johnsen (foran sittende på huk). Foto: Arild Hovslien

Lørdag morgen var det skigåing som sto på programmet. Det var i løpet av natten frosset på, slik at det var bare hard is i løypene. Skioppmannen Olav Slaattelid hadde vært ute og undersøkt løypene, og fant at det ikke var forsvarlig å gå på ski.

Da var det en av ledsagerne som sa seg villig til å ta ansvar for å lede trimaktivitet på matte i gymsalen. Rett før trimaktiviteten startet, kom skioppmannen med en kontrabeskjed om at nå var løypene kjørt opp. Da var det noen av deltakerne og ledsagerne som valgte å gå ut på ski. Flere deltakere og ledsagere valgte å gå på beina. Det ble en fantastisk fin dag med sol, og skarpt føre for de som gikk på ski. Noen benyttet også rommet med styrketreningsapparater.

Etter en god lunsj var det igjen mulighet for å gå ut i finværet. Flere benyttet anledningen til å gå på ski samt tur på beina.

Grunnet strømbruddet fredag kveld, ble bassenget ikke åpnet lørdag formiddag, men etter lunsj var det anledning til å benytte badeanlegget med basseng, boblebad og badstue.

Så var det igjen tid for et godt måltid 3 retters middag. Etter middag var det igjen samling med sosialt samvær med kaffe og kaker.

I tillegg til at Hodr hadde skisamling på sentret, var det også flere andre grupper som var samlet til sosialt samvær. Det ble arrangert quiz, som gruppen fra Hodr fikk delta i. Det ble delt inn i flere lag. Et av lagene fra Hodr gikk av med seieren.

Søndag morgen våknet vi til et tynt lag nysnø, som skapte noe usikkerhet hva som ville bli dagens smøring. Noen valgte å gå på klister fra dagen i forveien, mens noen valgte å legge tørrvoks på klisteret. Noen gikk også på smørefrie ski.

Etter en god lunsj, tok vi avskjed med senteret og reiste hjem etter en vellykket helg.

Takk til alle trofaste ledsagere som stiller opp hvert år, og det er hyggelig å se at det kommer nye deltakere inn i klubben. Det er plass til flere nye deltakere og ledsagere.