Aktivitetshelg på Hurdal 30. november - 2. desember 2018

Barn i høydebane

Ingvild m.fl. i høydebanen

For barn og foreldre tilknyttet Hodrs barnegruppe, er aktivitetshelgene på Hurdal blant årets høydepunkter. Både barn og voksne gleder seg til å møte igjen venner til lek, aktiviteter og sosialt samvær. Denne helgen viste værgudene seg ikke fra sin beste side, men det la ingen demper på stemningen.

I løpet av fredag ettermiddag ankom ca. tredve barn og unge senteret. Første punkt på programmet var middag der gleden over å treffe hverandre igjen var merkbart tilstede. Etter tacobuffeten kunne man velge mellom bading i bassenget og klatring eller teppecurling i gymsalen. Mange valgte bassenget, og der var det full aktivitet frem til det stengte. Utpå kvelden samlet de voksne seg til gjennomgang av lørdagens program mens barna slappet av.

Etter frokost lørdag var det tid for uteaktiviteter nede ved sjøen. Under kyndig veiledning av Maria og Karine var det full aktivitet i høydebanen for både store og små. Banen er som så mange andre av aktivitetene på Hurdal utfordrende, men lagt opp slik at alle skal føle mestring. Undertegnede forsøkte seg for første gang denne helgen, og jeg kom meg helskinnet gjennom. Jeg er likevel imponert over hvor lett og uanstrengt barna kom seg gjennom banen både med og uten bind for øynene. For de som ønsket en pust i bakken, var gammen nede ved sjøen åpen. Der var det muligheter for å steke seg en svele, drikke litt kaffe eller saft, samtidig som det var lagt til rette for ulike typer kortspill. Tiden gikk fort fram til lunsj.

Etter lunsj var det Goalball i gymsalen. Dette er et ballspill der to lag spiller mot hverandre. Alle deltakerne har bind for øynene og ballen har lyd så man må lytte til ballen for å finne ut hvor den befinner seg. Det ble spilt flere runder, og både voksne og barn var med. Veldig morsomt og en ny opplevelse for mange. Det skal mye konsentrasjon til for å høre hvor ballen kommer fra så man rekker å slenge seg og fange den i tide. Etter kampene var det igjen muligheter for basseng, klatring og teppecurling både før og etter middag.

Søndag regnet det, så vi bestemte oss for å bli innendørs. Mange koste seg i bassenget, og noen utfordret seg selv i klatreveggen. Siste punkt på programmet før lunsj og avslutning, var et møte med Hodrs styre der vi diskuterte nye muligheter for barnegruppa i fremtiden.

Vi takker for nok en strålende aktivitetshelg. All honnør til Maria og Karine som hadde lagt opp til et flott program. Disse helgene er viktige for oss og bidrar til at nye vennskap blir etablert og gamle blir videreutviklet i en atmosfære av lek, aktivitet og mestring for alle.

Anne Kjersti Jacobsen


Trykk for å vise stor bilde

August i klatreveggen med Karine som sikrer

Trykk for å vise stor bilde

Goalball (Martine, Tiril, August og Sander)

Trykk for å vise stor bilde

Ingvild til topps i klatreveggen