Rapport etter samling i barnegruppa

Stor og livaktig elg-skulptur

Vi hilser på en elg på Sansestien.

Barnegruppa til Hodr Idrettslag har hatt nok en fin helg ved Hurdal syn- og mestringssenter 14.-16. oktober. Denne gangen var det seks synshemmede barn, sju foreldre og ett søsken som deltok. En del barn har vært med flere ganger og for andre var dette første gang de var med på samling.

Etter middag fredag kveld kunne barna velge mellom aktiviteter i gymsalen, som klatring og teppecurling eller lek med ball. Klatringen var organisert med kyndig veiledning av Tiril Wilhelmsen, som også kjenner barna fra de månedlige klatreøktene.

Lørdag før lunsj kunne man velge mellom basseng og hinderløype i gymsalen. Etter hvert samlet samtlige seg i bassenget til felles lek hvor både voksne og barn deltok. Etter lunsj kjørte vi i samlet tropp til Parkeringsplass ved Byfellavegen, klare for skogstur med Tiril Andersen som turleder. Tiril har lang erfaring i å ledsage synshemmede på turer i skog og fjell, og kunne gi mange gode tips om ledsaging. Turen gikk på skogsvei til Vingerdalstua. Der hadde vi reservert en gapahuk og fått ved til disposisjon. Det ble stekt marshmellows, kjeks og sjokolade og en improvisert quiz ble avholdt. På veien hjem ble det for de ivrigste en tur i mer ulendt terreng med god støtte og veiledning fra Tiril. Etter middag var det konsert i Hammersborg, der vi fikk høre på ulike sanger fra deltakere i «bandcamp» avholdt samme helg.

Søndag formiddag gikk vi en tur langs Hurdalssjøen i sansestien. Vi spilte human fussball. Det er et lagspill der alle deltar med blindfold og hvor to lag spiller mot hverandre med en fotball med lyd. Et spill som engasjerer alle. Vi spilte flere kamper og til slutt barn mot voksne, der barna gikk seirende ut. Etterpå var det steking av vafler og hyggelig samvær i Gamma, før felles lunsj og avreise.

En stor takk til aktivitetslederne Tiril Wilhelmsen og Tiril Andersen, som organiserte og tilrettela en kjempefin aktivitetshelg.

Alexander Høyem


Bildene er tatt av Tiril Wilhelmsen, Irene Rothschild og Tiril Andersen.

Trykk for å vise stort bilde

Klatreveggen er alltid populær.

Trykk for å vise stort bilde

Hinderløype i gymsalen 1.

Trykk for å vise stort bilde

Hinderløype i gymsalen 2.

Trykk for å vise stort bilde

Gapahuk og grilling 1.

Trykk for å vise stort bilde

Gapahuk og grilling 2.

Trykk for å vise stort bilde

Gapahuk og quiz.

Trykk for å vise stort bilde

Vi hilser på en elg på Sansestien.

Trykk for å vise stort bilde

Friske fraspark i fotballbingen.