Overnattingstur til Løvlia

Turgruppen i skisporet. Blå himmel, hvit snø og grønne grantrær.

Kan en ha det bedre enn i solen en vinterdag med ski på bena? (Foto: Ellinor Nord)

Lørdag 23. februar møttes fire synshemmede og tre ledsagere ved Skansebakken for å gå 18km til Løvlia. Noen dager tidligere hadde det kommet en del snø, men det var blitt mildvær, så i deler av løypa var sporene litt glatte for de som ikke hadde zero-ski.

Vidunderlig vakker vinterstemning i Nordamarka. Viser skispor og snø i forgrunnen med sol på disig himmel. Det er grankledde åser i bakrunnen hvor det ligger litt tåke i bunnen.

Vidunderlig vakker stemning. (Foto: Arild Hovslien)

Vi gikk Gråseterveien til Storebekkbua og videre oppover til demningen ved Heggelivann. Der samlet vi oss og drakk litt før vi gikk videre på skogsbilvei på østsiden av vannet forbi Vakersetra og videre til vi tok bakken ned på Nordre Heggelivann, forbi Heggelia, og videre over vannet og opp bakkene til Nibbitjern. Så gikk turen over vannet før vi tok fatt på de siste svingete kilometerne før Løvlia.

Turen, med pauser, tok i underkant av tre timer. Vi ha fikk en lang og fin ettermiddag på Løvlia skistue, og enkelte av oss fikk seg en tur i badstua før middag.

Etter en god frokost søndag, startet vi tilbaketuren allerede litt over kl.9. Det var skarpt føre den første mila. Etterhvert ble det mer «påskeføre».

Vi valgte en annen, mer østlig rute tilbake via Gagnumseter, opp Oppkuvbakken, bortover og etterhvert nedover Kjagdalen. Vi samlet oss igjen i Kjagdalskrysset, som ligger 10 km fra Løvlia. De neste fire kilometerne gikk nedover i full fart til Lysedammene (denne etappen er godt kjent fra mange tidligere Hodr-treninger) der vi tok til høyre slik at vi etter en km kom inn på Goplertjernsrunden. De siste 3 km gikk stort sett nedover til Skansebakken.

Det var en flott tur på i alt 36 km med stort sett fine skiforhold og med veldig positive og gode turkamerater.

Vi takker nok en gang alle ledsagere, og ikke minst Olav Slaatelid som hadde overoppsyn med oss, for en super jobb og en kjempefin tur!