Overnattingstur til Kikutstua 18.-19.09.2021

Rognebær

Høstfarger 1: Ildrøde rognebær.

Lørdag 18. september startet fem synshemmede og tre dyktige ledsagere ved Sørkedalen skole i fint gåvær, med temperatur ca.10 grader og gråvær. Humør upåklagelig. Vi gikk bare «litt» feil da vi lette etter starten på løypa til Finnerud. Denne løypa tok halvparten – de fire sprekeste – de øvrige gikk skogsbilveien denne etappen. Det var ikke bare Hodr som var ute denne dagen, også noen større samlinger hjortelusfluer slo følge med oss. Det er ikke så mange år siden denne plageånden oppdaget Oslo-marka, men nå har den skjønt at her er det mange godbiter å hente, både i fire- og tobeinte.

De to gruppene ble gjenforenet ved Finnerud, og herfra slo de følge på sti, via Sakkariashytta til broen mellom Østre og Vestre Fyllingen-vannene. Den siste biten var på skogsvei til Kikutstua.

Kikutstua er vel Skiforeningens mest populære hytte i Oslo-marka, der den ligger med fin utsikt til sjarmerende Bjørnsjøen. At Kikutstua dessuten har Markas best vafler, hjelper nok også på populariteten.

God heilnorsk middag med aspargessuppe, kjøttkaker og mangosorbet. Koronaregler merket vi lite til her med bordene fyllt opp, firemannsrommene likeså. Selvbetjening av både middag og neste dags frokost. Men alle spreke folk i marka er vel sunne og friske - og (nesten) alle er vel vaksinert også. I løpet av kvelden ble de fleste verdensproblemer løst, og da det var gjort, gikk vi til køys allerede ved 10-11-tiden. Snart lød det lystige snork fra gutterommet.

Søndag valgte vi en annen vei tilbake til Sørkedalen. Nær Fyllingen gård startet en sti sørover langs Østre Fyllingen. Vi fulgte den til den krysset en skogsvei. Der skilte vi lag igjen, de spreke gikk videre på sti mot Kobberhaughytta, og de øvrige på skogsvei mot Finnerud, der det igjen var gjenforening og tid for vaffel og kaffe - samt bløte vitser til underholdning.

Så gikk det raskt nedover til Sørkedalen skole igjen.

Takk for hyggelig tur! En spesiell takk fra rapportøren som ikke alltid hang med de sprekeste, men fikk spesiell ledsager-service.Rapport v/ Leif Halbo

Der ikke annet er nevnt, er bildene tatt av Tiril Andersen.

Trykk for å vise stort bilde

På rad og rekke ut fra Finnerud: Olav, Jarle, Camilla, Ingebjørg, Jørund, Stine og Leif.

Trykk for å vise stort bilde

Rast på noen knauser langs stien mot Sakris-hytta.

Trykk for å vise stort bilde

Høstfarger 2: Sprakende rød-oransje blåbærlyng.

Trykk for å vise stort bilde

Kikutstua, vårt overnattingssted.

Trykk for å vise stort bilde

Interiørdetaljer 1: Gamle treski med vidjespenning til pynt på veggen.

Trykk for å vise stort bilde

Interiørdetaljer 2: Gamle staver med digre trinser.

Trykk for å vise stort bilde

Utsikt fra hytta sørover Bjørnsjøen.

Trykk for å vise stort bilde

Skogens konge: Olav poserer rett under et mangetakket elg-gevir.

Trykk for å vise stort bilde

Damtangen, demningen mellom vannene østre Fyllingen og Bjørnsjøen.

Trykk for å vise stort bilde

Gjengen tar pause sittende på en lang furustamme. Tiril i midten og Olav er fotograf.

Trykk for å vise stort bilde

Stikryss med tydelig skilt i nærheten av Glåmene og Appelsinhaugen.

Trykk for å vise stort bilde

Rast på tunet foran Finnerud med vafler og skoleboller.