Inntrykk fra Sjusjøen 04.-08. august 2021

Viser Sjusøen i forgrunnen med hotellet i bakgrunnen.

Rustad hotell hotell ligger utrolig flott til nær Sjusjøen.

Vi var seks synshemmede medlemmer og seks ledsagere pluss to førerhunder fra Hodr idrettslag for synshemmede som bodde på Rustad hotell og fjellstue 4.-8. august. De fleste kom med tog til Lillehammer, mens andre kom med egen bil. Turledere var Norunn Løland Eriksen og Bjarne Sitter. De samarbeidet godt til beste for oss alle. Bjarne er lommekjent i området fordi han har hytte på Sjusjøen.

Ankomstdagen startet vi pent med å gå Sjusjøen rundt - 11 km. Terrenget var stort sett ganske flatt, så vi kunne la fjellstøvlene stå igjen på Rustad. Før turen rundt sjøen, disket turlederne opp med pølser og tilbehør. Det var mer enn nok mat til alle, så vi inviterte like godt to små barn som satt ved nabobordet på rasteplassen til pølsefest. Det ble en hyggelig start på vandringen langs sjøen.

Torsdag var det på med fjellstøvlene. Vi skulle gå opp til Natrustilen. Været var strålende, så flere av oss gikk bare i shorts og t-skjorte. Turen var fin og passe krevende. Vi møtte en familie med to små barn. Vi kunne høre Karius og Baktus fra ryggsekken. Motiverende med litt underholdning på veien både for små og store :)

På toppen var det sannelig en gammel brannhytte der vi fikk kjøpt kaffe og vafler. Dette er en lykke for alle fjellturister:)

Vi fant en ny lykke rett i nærheten av hotellet. Aldri smaker vel en kald øl så godt som etter en lang og svett fjelltur.

Fredag var det Lunkefjell som skulle besøkes. På grunn av et kranglete kne, måtte undertegnede stå over denne turen. Gunhild og jeg gikk på oppdagelsesferd i de mange stuene på Rustad. Rustad hotell og fjellstue har vært i samme familie siden 1936. Nå er det fjerde generasjon som driver stedet. Femte generasjon hjalp også til i resepsjonen. Huset har blitt bygget på flere ganger. Ikke så lett å finne fram, men du verden så mange spennende skatter vi fant. For oss, som har stor sans for gamle kjeler, krukker, kister osv, ble det en innholdsrik dag. På kvelden ble vi fortalt om stedets historie av daglig leder og eier av Rustad.

Lørdag var det opp til Nevelfjell. Her kjørte Bjarne og Morten oss et stykke med bil før vi tok fatt på oppstigningen. Vi hørte ingen sauebjeller, og derfor lot vi hundene få løpe fritt. Vi hadde kontroll, og de var aldri langt unna.

Under nedstigningen fikk vi med oss at Jakob Ingebrigtsen hadde løpt inn til gull.

Nede på Pellestova tenkte vi å kjøpe litt mat og drikke, noe som viste seg å bli ganske komplisert. Her skulle det nemlig benyttes QR-kode. De færreste av oss var vant med den slags. Det endte med at Norunn tok regninga - og vipps, det fikser vi!

Søndag var avreisedag med pakking. Vi var svært fornøyd med oppholdet på Rustad. Det var god mat. De satser på kortreist mat med spennende smakskombinasjoner.

Takk til alle ledsagerne. Vi kunne aldri ha gjennomført disse turene uten dere. Takk til alle for fine dager og god stemning.Hilsen Kari Brevik

Viser gruppa nær tregrensa.

På rekke og rad langs stien.

Vier gruppa på et puntk på stien uten trær.

Her det jammen fin utsikt.

Viser gruppa på en setervoll med bygningene bak.

På gamle setervoller.

Viser hunden Argos i bånd som ser på at eier blir ledsaget.

Også førerhund som er med på tur må være i bånd, når andre har tatt jobben med ledsaging.

Viser gruppen på Nevelfjell med Reinsvatnet bak.

Flott på Nevelfjell med Reinsvatnet bak.

Viser noen i turgjengen.

Hyggestund rundt bordet i peisestua.

Viser hele gruppen samlet utenfor hotellet.

Her er hele turgjengen samlet og klar til avgang.

Viser gruppen som har pause ved siden av stien

Pauser må til.

Vier gruppen som snakker litt sammen på stien.

Hvor går veien nå da tro?

Viser gruppen som har lunsjpause, og hvor det er flere fine steiner å legge ryggen inntill.

Mange flotte lenestoler i naturen.

Viser to personer sittende i lyngen.

Når en er litt sliten, gjør pauser at en blir skikkelig blid.

Viser to som går etter hverandre.

I fint driv på fjellstien.

Viser lunsjpause inntill en hyttevegg.

Om det er litt hustrig, er det greit med levegg.