Overnattingstur til Fuglemyrhytta 11.--12.09. 2022

Fem synshemmede, to ledsagere (og en til på turen inn til hytta søndag) samt hunden Argos deltok på turen til Fuglemyrhytta. Det var litt få ledsagere, men de gjorde en super jobb, så det gikk greit.

Fuglemyrhytta er DNT Oslo og omegn sin spennende, ubetjente hytte i Oslos nærområde, ny i 2018, tegnet av det berømte arkitektfirmaet Snøhetta. Stue og kjøkken i ett. Det er et svært vindu på sydvegg med flott utsikt mot Oslofjorden. Bare 10 senger, i to soverom. Lys fra et svært solcellepanel. Gammaldass i et eget hus.

All mat og drikke -- inklusive drikkevann -- må bæres inn til hytta.

Hytta ligger ved Fuglemyra, bare en drøy times gange fra Frognerseteren- eller Skådalen T-banestasjon. På myra er det årfugl- og tiurleik hver vår.

Fuglemyrhytta er svært populær. Alle helger var opptatt til over nyttår. Men med den valgte overnattingen hadde vi hytta for oss selv.

Dag og Leif foretok en inspeksjonstur til herligheten noen dager før ekspedisjonen og fant forholdene fullt akseptable.

Ubetjent, solstrøm for lys, utedo, var nok litt mer primitivt enn Hodr er vant til. Var det en grunn til at vi ikke fylte «kvoten» på 10 deltakere, tro? Men liten gruppe og enkle forhold gjorde at det ble nærhet og stemning.

Frammøte søndag kl 11 på Frognerseteren. Første etappe var skogsvei og (1/2) km kronglete sti til hytta. Her installerte vi oss og nøt utsikten og vår niste i det nydeligste solskinn. Deretter tur til Vettakoll-toppen med mer flott utsikt over hovedstaden.

«Turbo-Dag» tok seg av tillaging av vår fire-retters middag med nok rødvin til, mens de øvrige fulgte beundrende med. Hyggelig kveld, der vi fikk med oss en enkel quiz. Visste du navnet på de 10 «markene», i tillegg til Nordmarka, som omfattes av «Markaloven»?

Mandag var det langsom frokost og klargjøring av hytta. Ingebjørg fulgte DNTs oppfordring om å forlate hytte i bedre stand enn da vi kom: Hun vasket gulvene så rene som de neppe hadde vært siden hytta ble bygget.

Så gikk turen til Sognsvann, via 1 km kronglete sti og resten skogsvei, til T-bane eller TT-drosje.

Smilende fjes etter en fin tur. Men aller mest utbytte fikk nok Argos. På sin inspeksjon av hytta søndag, fant han en nistepakke, og den smakte veldig godt, etter en vilt viftende hale å dømme. Mandag gjorde han også et «skup» og fant to store kjøttpølser mens ingen så på. Og de lot også til å falle i smak.

Takk for turen!

Rapport ved Leif Halbo


Trykk for å vise stort bilde

Vi nyter sol og utsikt. Foto: Leif Halbo

Trykk for å vise stort bilde

Utsikt fra stuen mot Oslofjorden. Foto: Else Aaseth

Trykk for å vise stort bilde

Kjøkkentjeneste. Foto: Else Aaseth

Trykk for å vise stort bilde

Syv mennesker og Argos på hyttetur. Foto: Dag Mathisen