Turrapport Solheimstulen 2023

Gruppebilde med natur i bakgrunnen

Hele gjengen på vei til Dyregravshallie. Utsyn sørover i retning Mårbu. Foto: Daniel Hafstad.

2.8

Ankomstdagen gikk vi tur i retning sør/Mårbu. t/r. Vi fulgte Store Nordmannsslepa/ DNT merket sti. Fin tur på ca 4 km i varmt og deilig vær.

3.8

Vi fulgte igjen Store Nordmannsslepa, denne dagen mot nord og Dyregravshallie/Rauhelleren. Vi tok en liten avstikker og så på restene av 2 dyregraver. Yr meldte torden og lyn, så etter en real regnskur og lunsj snudde vi like før nasjonalparkgrensen. Vi hørte bulder og brak i retning Hallingskarvet, men uværet kom heldigvis aldri over oss. Litt botanisering på veien hjem av Bente. Samme vei tilbake. Fin tur på 7,5 km. Vi fikk god tid før middag, og vi ble oppfordret til en ettermiddagstur i det fine ettermiddagsværet. Noen gikk da opp langs Krukeåe på en fin grusvei. Turleder Bente ville sjekke ut en sti mot Krukenuten sammen med Dag og Ingebjørg. Den ble vurdert som ikke egnet for gruppa. De som gikk ettermiddagstur kan plusse på 3 km.

4.8

Turen gikk opp langs Krukåe, forbi sandtak og grustak videre over tregrensen. Liten avstikker til en vassrik foss i utløpet av Kruketjønne. Videre på bred og fin sti/vei til Fiskeløktjønne 1184 moh. Her var det mange garnblåser, båter og folk som fisket. Etter lunsj gikk vi litt videre, nå med regntøyet på. Vi snudde og gikk samme vei tilbake. Turlederen ville stadig botanisere litt, noe vi satte stor pris på! Opphold resten av dagen. 6 timer og ca 14 km.

5.8

Vi gikk i retning sør mot Imingfjell Turistheim. Fulgte Store Nordmannsslepa/DNTsti. Yr var ikke på vår side, så vi snudde etter ca 4 km. Samme vei tilbake. Noen fikk kjenne på kroppen hvor viktig det er å ha ulltrøye innerst, ekstra klær i sekken, regntøy (jakke OG bukse), vanntette tursko/gamasjer, lett tilgjengelig energimat og varmt drikke. Det ble god tid til en samling før middag hvor Bente botaniserte litt mer, gjennomgikk litt 1.hjelp og generelt hva som bør være med i sekken.

Tips: 3M Micropore tape.

6.8

Hjemreisedag. Noen gikk en tur på allerede kjente grusveier. Noen kjørte hjem i egen bil. Bente, Norunn og Leif utforsket sti forbi Veneli og opp over tregrensen. Kjempefin!

Takk for oss!

Ds. Oppskrift på de nydelige kjøttkakene:

1 stk hakket løk, 500 g kjøttdeig, 1 egg, 2 ss potetmel, 2 dl lettmelk.

1/2 ts salt, 1/4 ts pepper, 1/2 ts muskat, blandes godt. Brunes og legges i ildfast form, 175 gr. i ca 30 min.

Bente Hagen, turleder


Trykk for å vise stort bilde

På vei til Fiskeløktjønne. Foto: Bente Hagen.

Trykk for å vise stort bilde

Velfortjent rast ved Fiskeløktjønne. Foto: Daniel Hafstad.

Trykk for å vise stort bilde

I godt driv hjem fra Fiskeløktjønne. Foto: Bente Hagen.

Trykk for å vise stort bilde

Vakker dobbeltregnbue ved Solheimstulen. Foto: Bente Hagen.

Trykk for å vise stort bilde

Sørover i retning Imingfjell. Solheimstulen, Solheimstulberget og Rundhovdi i bakgrunnen. Foto: Bente Hagen.

Trykk for å vise stort bilde

Leif og Bente utforsker stien over Veneli. Foto: Dag Mathiesen.

Trykk for å vise stort bilde

Bente botaniserer. Denne gangen Islandslav. Foto: Gunhild Støren.